Ekonomika tavo rankose

Lietuvos laisvosios rinkos institutas (LLRI) kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija (LRT) bei Lietuvos banku kvietė visą Lietuvą balandžio 15–19 d. spręsti Ekonomikos viktoriną. Pasitikrinti savo ekonomikos žinias bei jas pagilinti. Ji – visą balandį minimo finansinio raštingumo mėnesio dalis.

Klausimų buvo įvairių, dalis jų aiškinantys ekonomikos terminus, kita dalis iš kasdienėse situacijose patiriamų ekonomikos dėsnių.

Skaityti daugiau >>

Ateitis – elektronikams

Balandžio 18 d. gimnazijoje viešėjo iniciatyvos „Ateitis – elektronikams”  atstovai. Tai 4 didžiausių elektronikos sektoriaus įmonių Lietuvoje bei Kauno technologijos universiteto (KTU), Kauno technikos kolegijos (KTK), Kauno ekonominės plėtros agentūros „Kaunas IN” ir darbuotojų paieškos rinkos lyderės Baltijos šalyse „Alliance for Recruitment” bendras projektas, siekiantis mokinius supažindinti su elektronikos inžinerijos sritimi ir karjeros perspektyvomis joje.

Skaityti daugiau >>

Netradicinė ekonomikos pamoka su seimo nariu

Balandžio 19 d. gimnazijoje sulaukėme svečio iš LR seimo, Algirdo Butkevičiaus. Gimnazistai dalyvavo netradicinėje ekonomikos pamokoje, kurioje turėjo galimybę išgirsti informaciją apie tai, kaip svarbu žinoti dalykus, kurie gali pagerinti tavo ateitį: investavimą, finansinį raštingumą. Buvo įdomu sužinoti apie finansinio raštingumo situaciją Lietuvoje ir gyventojų investavimo tradicijas.

Skaityti daugiau >>

Protmūšis VEVA klausytojams

Balandžio 13 d. šeštadienį, į Vilkaviškio „Aušros“ gimnaziją rinkosi mokiniai, dalyvaujantys Vilkaviškio ekonomikos ir verslo akademijos veiklose. Šį kartą gimnazistus pakvietėme dalyvauti protmūšyje, kurį organizavo Viešojo administravimo instituto doktorantas Justinas Staliūnas. Protmūšis vyko nuotoliniu būdu ir kiekvienas VEVA dalyvis savo žinias apie ekonomiką ir verslumą tikrinosi individualiai, SLIDO programos pagalba. Smagu, kad tarp TOP 20 pateko ir Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos abiturientas Karolis Alkevičius.

Skaityti daugiau >>

Kūrybinių darbų paroda „Laisvas kaip paukštis“

Gimnazijos erdves puošia vėl nauja mokinių kūrybinių darbų paroda. Jos pavadinimas – „Laisvas kaip paukštis“. Parodoje eksponuojami I–IV kl. mokinių vaizduojamosios dailės darbai (mokytoja R. Viktažentienė).

Jaunam žmogui tema „Laisvas kaip paukštis“ yra labai artima ir kiekvieno suprantama vis kitaip. Įvairias šios temos interpretacijas galime matyti tapybos, grafikos ir mišrios technikos darbuose.

Skaityti daugiau >>

Balandžio 7 d. – Pasaulinė Sveikatos diena!

Šią savaitę gimnazijoje pasinėrėme į sveikatos tematiką… Pagalbos mokiniui specialistės, susitikimų su mokiniais metu, supažindino juos su svarbiausiais aspektais apie sveiką gyvenimo būdą. Vyko diskusijos apie fizinį aktyvumą, mitybos įpročius, psichinę sveikatą, poilsį bei mokiniai buvo skatinami įžvelgti įvairias galimybes pagerinti savo gyvenimo būdą.

Susitikimo metu mokiniai prisidėjo prie sveiko gyvenimo būdo sklaidos, kurdami plakatus, kuriuose labai vaizdžiai ir unikaliai išryškino svarbiausius sveikos gyvensenos aspektus.

Skaityti daugiau >>

Defibriliatorius gimnazijoje

Gimnazijoje jau yra defibriliatorius. Vien jo buvimas gyvybės neišgelbės – reikalingos praktinės pratybos. Pirmieji mokomąjį defibriliatorių išbandė ID klasės mokiniai. Klasės valandėlės metu visuomenės sveikatos specialistė Žydrūnė Čekanavičienė paaiškino apie defibriliatoriaus panaudojimą, parodė filmuką apie pirmosios pagalbos suteikimą. Mokiniai buvo žingeidūs – atsakinėjo į klausimus, patys klausinėjo sveikatos specialistės. Visi gimnazistai praktiškai atliko gaivinimo veiksmus su manekenais naudojant aparatą.

Skaityti daugiau >>

Nepamirštama diena – vaikų svajonės įgyvendinimas

Atrodo, taip neseniai buvo gruodžio 21 d. ir mes, IA klasės mokiniai, kvietėme visus į labdaringą kino vakarą „Padovanok bilietą į filmą“. Šio vakaro metu žiūrėjome filmą „Mano brolis vaikosi dinozaurus“ ir rinkome lėšas, kad galėtume išpildyti 53 Kybartų „Rasos“ mokykloje besimokančių vaikų svajonę pažiūrėti filmą kino teatre. Vakaro metu pavyko surinkti nemažą sumą pinigų, tad jau tada žinojome, kad visi kartu svajonę paversime realybe.

Skaityti daugiau >>

Pirmosios pagalbos varžybos

Kovo 29 dieną Kauno „Santaros“ gimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų pirmosios pagalbos varžybos.

„Aušros“ gimnaziją atstovavo Titas Grygelaitis, IIA kl., Elma Račiukaitytė, IIC kl. ir Haroldas Mockevičius, IIIE kl.

Jaunieji paramedikai varžėsi penkiose praktinėse situacijose, parodė turimas žinias bei įgūdžius, suprato savo tobulintinas sritis.

Skaityti daugiau >>